Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

вторник, 26 септември 2023 г.
вторник, 26 септември 2023 г.
1 / 3
2 / 3
3 / 3

Регионалният център за подкрепа процеса на приобщаващо образование открива нови зали и кабинети на ул. "Прохлада"1А в Пловдив


Публикувана: петък, 17 март 2023 г.

Сградата на бившата специална детска градина за деца с увреден слух е напълно преобразена, а официалното откриване на обновената база ще бъде на 23 март от 14 часа. Базата е реновирана със собствени средства от бюджета на Регионалния център за подкрепа процеса на приобщаващо образование, който стопанисва помещенията.

В обновената база са оформени две зали – по психомоторика и за сензорна интеграция, обзаведени с нови мебели, уреди, люлки, модули. Изграден е кабинет за учителя с инсталиран брайлов принтер, принтер за топъл печат. Пребазиран  е Монтесори кабинетът, като мястото на първия етаж е превърнато в Солна стая, която да е в близост до кабинета за физиотерапия. Изградени са кабинети по ерготерапия и за консултация на родителите. Обособено е помещение за арт дейности, където ще се водят заниманията по новия проект, по който РЦПППО работи с Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ и с Националната гимназия за сценични и екранни изкуства.

Гордост на новата база е STEAM кабинетът с интерактивен екран, 3Д принтер, интерактивен под Fluur Mat, интерактивни образователни игри по музика и рисуване, светещи тухлички за конструктивни дейности за най-малките, комуникатор, C-board и устройство за контрол с поглед за деца със силно затруднена комуникация. Всички учители са преминали обучение за работа с новите технологии.

Изградени са също зала за обучения и спортен кабинет, свързан с отбора по хокей на трева, който се готви за Параолимийските игри в Берлин през юни.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Марково
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО