Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

неделя, 21 юли 2024 г.
неделя, 21 юли 2024 г.
1 / 3
2 / 3
3 / 3

Решено: Улица "Гладстон" става булевард


Публикувана: сряда, 26 юли 2023 г.

Връщането за ново обсъждане на точката, отнасяща се за разширяването на ул. „Гладстон“, скара пловдивските общински съветници. На днешната си сесия те трябваше да разгледат промяна в плана за Централната градска част, тъй като на предишното заседание не приеха транспортно-комуникационната схема към Подробния устройствен план (ПУП).

Срещу нея остро се противопоставиха от „Демократична България“, а Добромира Костова от групата на ДБ обясни, има много възражения на граждани срещу почти двойното разширяване на улицата. Това означава отчуждаване и събаряне на десетки частни имоти около художествената галерия и кино „Космос“. Има и десетки жалби от собственици на имоти между ул. „Преслав“ и бул. „Руски“, които са били приети от Експертен съвет по устройство на територията (ЕСУТ), но не са отразени в ПУП.

Главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов обясни на микрофон, че това е заключителната фаза на процедурата, а ЕСУТ частично е удовлетворил жалбите на граждани. Стефан Послийски от ВМРО изтъкна, че процедурата е минала редица съгласувания, регулацията е приета, а тя дава параметрите на уличната мрежа в централната градска част. Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“ заяви, че повече от 6 години се бави решението и липсват скорост и експертен дебат по темата.

В крайна сметка, след бурен дебат, точката бе приета с 39 гласа „за“ и 4 „въздържали се“ от ДБ.

Източник: БНР

ПИМК - Sunset
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Аманда Лемос Аманда Лемос  title= 01:00 Аманда Лемос Вирна Жандироба https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Ботев Враца Ботев Враца  title= 19:00 Ботев Враца Ботев Пловдив https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Лудогорец Лудогорец  title= 21:15 Лудогорец ЦСКА София https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
АУ