Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 1
Емил Нейков / снимка: startphoto.bg
Емил Нейков / снимка: startphoto.bg

С бронз се окичи България от Световното по гребане в Пловдив


Публикувана: неделя, 23 юли 2023 г.

Българският състезател Емил Нейков спечели бронзов медал на скиф на Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години в Пловдив.

Той завърши на трето място във финал А в дисциплината, като бе изпреварен от Пьотр Пломински от Полша, който спечели златото и Андрю Шиън от Ирландия, който остана със сребърното отличие.

Нейков даде най-добро време в полуфиналите, на финала отново заложи на много силни последни метри и финишира за 6:55.60 минути, изоставайки само на 81 стотни от победителя, който спря хронометъра на 6:54.79 минути. Сребърният медалист Андрю Шиън изпревари Нейков само с 9 стотни с време 6:55.51 минути.

Четвърти във финал А завърши Андре Пинто от Португалия, пети финишира Паул Бергхоф от Германия, а последен остана Боян Ройфърт от Швейцария.

Това е трети медал за Емил Нейков от Световно първенство за младежи до 23 години след златното отличие от шампионата на планетата в Рачице, Чехия през 2021 година и бронзовия медал от първенството във Варезе, Италия през миналата година.

Източник: Gustosport.bg

ПИМК - Марково
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО