Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

С грандиозен концерт на Братската могила в район „Западен“ отбелязаха 24 май


Публикувана: вторник, 23 май 2023 г.

С богата програма големият майски концерт се завърна в район „Западен“. Събитието се проведе след тригодишно прекъсване заради пандемията от коронавирус.

В навечерието на 24 май десетки творчески колективи се изкачиха на сцената, която за пръв път бе пред Братската могила. Изпълнители от яслите, детските градини, училищата и читалищата в „Западен“ показаха най-доброто, на което са способни, и бяха бурно аплодирани от стотиците зрители, дошли да ги наблюдават.

В рамките на концерта кметът Димитър Колев раздаде и традиционните награди за най-добрите преподаватели в района. С общо 20 отличия – 18 индивидуални и две колективни – за яслите „Дара“ и „100 усмивки“, той отдаде заслуженото на хората, които работят неуморно за развитието на образованието в района.

„Благодаря ви, че в навечерието на 24 май сте отново тук. След тригодишно прекъсване продължаваме да отбелязваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост с този прекрасен концерт, който заедно превърнахме в традиция. И тъй като това събитие се разраства, днес сме тук, пред Братската могила, където имаме много повече място за култура. Адмирации за всички, свързани по един или друг начин с просветата, за които 24 май е и професионален празник. Бъдете здрави и силни, нека жаждата за знания и стремежът към покоряването на нови върхове никога не ви напуска. Благодаря ви сърдечно за мисията, с която сте се нагърбили, защото с възпитанието и образованието на децата, вие буквално изграждате нашето по-добро бъдеще“, заяви пред присъстващите кметът на района, който е създател на превърналата се в традиция проява.

С концерта бе сложен своеобразен старт на възраждането на пространството пред Братската могила. Огромният площад предоставя прекрасни възможности и амбицията на Димитър Колев е той да се превърне в още едно място за култура в район „Западен“.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Марково
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО