Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

С празник в ДГ "Албена" отбелязаха в "Южен" Световния ден на околната среда


Публикувана: понеделник, 5 юни 2023 г.

Световният ден на околната среда - 5 юни, отбелязаха в "Южен" с празник в ДГ "Албена".

Той бе своеобразна демонстрация на наученото от децата по проект “Компостиране в детските градини”, реализиран с подкрепата на фирма BioBag Bulgaria и отдел "Екология" към местната администрация. 

Целта на проекта е децата да се запознаят от ранна възраст с повторното използване на органични отпадъци в ежедневието, които се генерират, и възможността да се превърнат в компост. С помощта на компоста децата от ДГ „Албена“ ще отглеждат лехички от зеленчуци.

С музика и песни децата от подготвителните групи показаха със своя труд използването на компоста като засадиха семена и разсади, предоставени от родителите и екипа на детската градина.

Както се казва в песента: „Природата пазете, благата й пестете, животът на Земята съхранете“, така и децата показаха, че макар и да са още малки, могат да се грижат за нея. Идеята на проекта е децата да се учат да оползотворяват отпадъци и да ги превръщат в ресурс, който може да се използва в ежедневието. 

„Благодарим за подкрепата на фирма BioBag Bulgaria, на г-жа Димова - директор на ДГ „Албена“ и на целия й екип за усилята и за ентусиазма, с които се включиха в проекта.“- сподели инж. Евтимия Първанова – главен експерт „Екология“ към район „Южен“.

В проекта участват общо 6 градини: ДГ „Албена“, ДГ „Валентина“, ДГ „8 март“, ДГ „Зорница“, ДГ “Малина“ и ДГ „Светлина“, като от месец септември предстои да се включат и останалите детски градини от район „Южен“.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - West Park
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО