Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

вторник, 26 септември 2023 г.
вторник, 26 септември 2023 г.
1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

С рев на двигатели стартираха надпреварите на обновената писта Дракон


Публикувана: събота, 20 юни 2015 г.

Обновената писта Дракон днес се разтърси от автомобилна надпревара, състезания с мощни мотори и уникални демонстрации с мотоциклети. Мото активностите са подготовка за официалното откриване на реновираната писта на 21-ви (неделя), когато се чества 10-годишния й рожден ден.

Първият ден от празненството стартира с уникална дрифт демонстрация, в която се включи шампионът по дрифт – Павлин Пенев. Шоуто продължи с тренировки и квалификации за Zed Moto шампионат, които протекоха в две части – за мотори до 600 кубика и за по-мощни машини от 1000 кубика.

Последва тренировка и квалификация на състезателни автомобили, в които участваха доказалите се шампиони  Илия Царски, Константин Маршавелов и Владимир Арабаджиев. В надпреварата се включиха и пилотите Ивайло Петков, Димитър Пейчев и Димитър Димитров.

Момчетата от Иво Моторс изненадаха публиката със Стънт шоу, в което демонстрираха завидни акробатични умения  с мотори Kawasaki. Някои от присъстващите фенове на пистата имаха уникалния шанс да бъдат част от организираните дрифт-таксита.

Кулминацията бе Volkicar демонстрация, в която мощният състезателен автомобил, участващ в шампионата V1 Challenge Bulgaria, дрифтира на една ръка разстояние от Мис Автомобилизъм – Вероника Стефанова. Тя излезе на обновеното трасе на пистата с най-новия модел на Hyundai i20.

Утре, 21-ви юни, е официалното откриване на писта Дракон. Предстои и същинското класиране на пилотите в зрелищните състезания с мотори и автомобили през целия ден, както и старта на Шампионата на V1 Challenge Bulgaria през 2015-та година.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - West Park
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО