Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

понеделник, 25 септември 2023 г.
понеделник, 25 септември 2023 г.
1 / 2
"СамоДиви" на Антония Маринова - Crazy
"СамоДиви" на Антония Маринова - Crazy
2 / 2
"СамоДиви" на Антония Маринова - Crazy
"СамоДиви" на Антония Маринова - Crazy

"СамоДиви" на Антония Маринова - Crazy откриват съпътстващата програма на "Сцена на кръстопът"


Публикувана: понеделник, 11 септември 2023 г.

Изложба - фотографика "СамоДиви" на Антония Маринова - Crazy е първото събитие от съпътстващата програма на фестивала "Сцена на кръстопът" в Пловдив.

Тя ще бъде открита тази вечер (11 септември) от 17.30 часа във фоайето на Камерна зала "Стефан Данаилов". Експозицията ще остане там до 21 септември.

"СамоДиви" е игра на думи и форми, на въображение, метафори, видения, танци, трепети, страст, страх и сънища, реалност и забвение, забрава и спомени", сподели Антония Маринова - Crazy за името, което обединява нейните 35 фотографики, включени в изложбата.

Антония  Маринова – Crazy е магистър по "Фотография" от класа на доц. Никола  Лаутлиев в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. Бакалавърската й специалност е "Педагогика на обучението по  изобразително изкуство" от ПУ "Паисий Хилендарски". Средното си образование завършва  в училище за приложни изкуства със специалност  “Художествена обработка на текстила“ в град Смолян.

Преподавател по визуални изкуства, фотография и изобразително изкуство в ОМГ “Акад.  Кирил Попов“ – Пловдив периода 2011 – 2016. От 2018 година е официален фотограф на ЕМТФ "Сцена на кръстопът". Като творец работи в различни  направления на изкуството – фотография, колаж, живопис, графика,  текстилни пластики, лендарт и други. Член е на Съюза на българските  художници, Национално сдружение на фотографска академия "Янка  Кюркчиева", Камара на занаятчиите в България и Дружеството на  пловдивските художници. Носител е на награди от национални и  международни изложби и конкурси в Япония, Китай, Полша, Сърбия, Франция, Германия и други. От 1990 до днес има 13 самостоятелни изложби в жанровете фотография, текстилни пластики, рисунки и други.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Западен 5
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО