Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

неделя, 21 юли 2024 г.
неделя, 21 юли 2024 г.
1 / 1

Спектакъл на Сатиричния театър прави премиера в Пловдив


Публикувана: понеделник, 11 септември 2023 г.

Сатиричният театър представя комедията „Криворазбраната цивилизация" от Добри Войников на 15 септември от 20.00 часа в лятно кино „Орфей". Събитието е част от панорамата „Завеса под звездите" и се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2023 година.

Спектакълът е режисиран от Николай Урумов и е с участието на плеяда български комици: Албена Михова, Константин Икономов, Кирил Ефремов, Александър Григоров, Деляна Хаджиянкова, Росица Александрова, Стефания Кочева, Васил Грънчаров, Ивайло Калоянчев и др.

Във време, когато България се опитва да се отърси от оковите и предразсъдъците си и надига глава, за да погледне навън, към Европа, попивайки наивно маниери, мода и обноски, народът е заслепен от външния блясък и помпозност, се посочва в анонса за театралното събитие. Всичко, което идва от Европа, се издига в култ, а това е благодатна почва да се развихрят шарлатани и мошеници, пристигнали от „цивилизования свят", за да заблудят доверчивото население и да му отнемат най-ценното – честта, достойнството, децата и парите, заявява режисьорът.

Публикуваната през 1871 г. пиеса в пет действия е сред най-често изпълняваните у нас. Най-популярна остава интерпретацията в телевизионния мюзикъл на БНТ, чиято премиера е през 1974 г. Режисьор е Хачо Бояджиев, а на сцената излизат едни от най-големите български актьори – Георги Парцалев, Никола Анастасов, Георги Калоянчев, Ружа Делчева, Зорка Димитрова, Васил Попов, Хиндо Касимов, Коста Карагеоргиев, Илия Добрев и др.

Билети за „Криворазбраната цивилизация" се продават в Билетен център пред Община Пловдив, касата МаскАрт в ДК „Борис Христов, в Туристически информационен център на Римски стадион, каса на Античен театър от страната на АМТИИ и онлайн в системите на Eventim.bg и Grabo.bg.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - West Park
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Аманда Лемос Аманда Лемос  title= 01:00 Аманда Лемос Вирна Жандироба https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Ботев Враца Ботев Враца  title= 19:00 Ботев Враца Ботев Пловдив https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Лудогорец Лудогорец  title= 21:15 Лудогорец ЦСКА София https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Пази горите от пожари!