Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1

Събарят къщите по ул. "Даме Груев", спъващи ремонта ѝ


Публикувана: петък, 21 юли 2023 г.

Събарят от вчера къщите по ул. Даме Груев", спъващи ремонта на улицата. Според кмета на "Южен" Костадин Язов дейностите ще продължат до края на следващата седмица.

„Персек груп“, която изпълнява ремонта на „Даме Груев“, ще възобнови реконструкцията на улицата до 24 часа след премахването на постройките, а окончателното ѝ приключване ще е до три месеца, съобщи Радио Пловдив, позовавайки се на управителя на фирмата Бончо Бонев. Заради несъборените постройки е издаден акт 10 за временно спиране на строителните дейности и след премахването им, дейностите по обекта ще бъдат възобновени, увери Бонев. 

"Сградите, които блокираха довършване на ремонтните дейности на улица „Даме Груев“ по договор трябва да бъдат премахнати до 40 дни след сключването на договора с изпълнителите", обясни районният кмет Костадин Язов.

„При организацията на строителната площадка и временната организация на движение при събарянето, се разбрахме със строителя, че в края на другата седмица ще бъдат изчистени и ще бъде освободен този терен“, каза той. 

Според районния кмет обаче, не постройките са причина за забавения ремонт. Язов уточни, че става въпрос в случая за 35 метра от улица, която е дълга общо 600 метра.

„Сградите въобще не пречеха за извършването на ремонта на „Даме Груев". Можеше да се направи байпасна връзка с водопровод от полиетилен, да се възстанови асфалтовата настилка и частично или напълно да се възстанови движението по улицата“, обясни кметът на "Южен".

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - West Park
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО