Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

понеделник, 27 май 2024 г.
понеделник, 27 май 2024 г.
1 / 1

Съветниците на Пловдив се събират на първа сесия след лятната ваканция


Публикувана: четвъртък, 7 септември 2023 г.

Пловдивските общински съветници се събират на първа сесия след лятната ваканция. 

В началото на заседанието на Общинския съвет министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов ще представи в обръщение – визията на държавата за развитието на Международен панаир Пловдив.

Още при встъпването си в длъжност министър Богданов разпореди да бъде направен пълен анализ на всички възможни правни действия от страна на Министерството на икономиката и индустрията по казуса с Пловдивския панаир и собствеността на бизнесмена Георги Гергов така, че да бъде защитен държавният интерес. След направения анализ  бе заведено дело с два иска. Депозирана бе молба за спиране на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от страна на Община Варна  към „Пълдин туринвест“ и бе направено особено искане – допускане на обезпечение на предявен иск чрез запор на акциите.

След изслушването на министър Богданов съвeтниците ще дебатират по внесеното предложение на кмета Здравко Димитров за придобиването на терена в парка „Отдих и култура“ край Гребната база. То касае, общината да закупи 67 декара терен за сумата от 29 млн. лева и зелените площи да се запазят. Здравко Димитров е категоричен, че няма друг начин общината да го вземе, освен чрез покупка.

От сдружение "Пловдив - град за хората" се противопоставят на това решение и ще проведат протест в началото на днешната общинска сесия. Те отново питат, защо интересът на инвеститора е по-важен от интереса на пловдивчани и настояват да се върне стария статут на имота за озеленяване, да бъде отчужден на занчително по-ниска цена или да бъде дарен на Пловдив. 

Съветници от групите на „Кауза България“, ВМРО и Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ предлагат община Пловдив да придобие градинката зад хотел „Санкт Петербург“. Имотът е с площ от 16 000 кв. метра и е на улица "Полк. Сава Муткуров". Предложението на съветниците предвижда да седаде мандат на кмета да преговаря със собственика на имота за сключване на договор за начина на придобиване на собствеността и справедливо обезщетение. 

Също днес съветниците ще решат дали дават зелена светлина на продажбата на недовършения корупс на Транспортна болница. Данъчната оценка е близо 6,3 млн. лева, а независим оценител е определил стойност от 5,1 млн.лева за тази сграда. Съветниците трябва да определят каква да е началната цена за продажбата.

Източник: БНР

ПИМК - West Park
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Далас Маверикс Далас Маверикс  title= 03:10 Далас Маверикс Минесота Тимбъруулвс https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Славия Славия  title= 20:00 Славия ЦСКА 1948 https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Ботев Пловдив Ботев Пловдив  title= 20:00 Ботев Пловдив Арда https://winner.bg/statics/uploads/tv/3420.png
Ал Насър Рияд Ал Насър Рияд  title= 21:00 Ал Насър Рияд Ал Итихад Джеда https://winner.bg/statics/uploads/tv/3426.png
Фортуна Дюселдорф Фортуна Дюселдорф  title= 21:30 Фортуна Дюселдорф Бохум https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
АУ