Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1
Общински съвет Пловдив / снимката е илюстративна
Общински съвет Пловдив / снимката е илюстративна

Съветниците решават за новата сграда на ОУ "Княз Александър Първи"


Публикувана: четвъртък, 13 юли 2023 г.

Общинският съвет ще решава на днешната сесия дали да отпусне три и половина милиона лева от бюджета на Община Пловдив за 2024 година за строежа на нова сграда на ОУ „Княз Александър Първи“. Учениците се помещават в едно здание заедно с Хуманитарната гимназия и от години има идея за изграждане на самостоятелен корпус. 

Припомням, че има избран изпълнител на обекта, но все още няма подписан договор за инженеринг, тъй като общината не е осигурила цялата сума за обществената поръчка. Офертата е на стойност  7,15 млн. лева, като за строителството са осигурени 4,9 млн. лева от МОН и 173 000 лева от бюджета на Община Пловдив за 2023 г. 

За разглеждане отново в Общински съвет влиза отдаването на Инсинератора за изгаряне на болнични и медицински отпадъци на концесия. Точката вече няколко пъти е била в дневния ред на заседанията, но общинските съветници отхвърляха предложението на местната власт. Аргументът им беше, че липсват изготвени подробни анализи. Според предложението на местната администрация концесионерът ще трябва да плати на общината половин милион еднократна такса и най-малко 70 000 лева без ДДС, или 3% от нетни приходи годишно. 

Община Пловдив планира също така да прекрати договора за концесията на Руския пазар, която изтича през март догодина. 

Източник: БНР

ПИМК - West Park
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО