Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

вторник, 25 юни 2024 г.
вторник, 25 юни 2024 г.
1 / 3
2 / 3
3 / 3

Треньорът на БК "Академик": Пловдивският баскетбол заслужава добър отбор, ще направя всичко възможно да радваме публиката в Пловдив


Публикувана: събота, 2 септември 2023 г.

"Очакванията ни са да играем добре. Отборът е доста подмладен спрямо миналия сезон. Радвам се, че успяхме в последния момент да привлечем Мартин Маринов, който ще внесе доста опит в отбора ни. Ще видим и другите отбори каква селекция ще направят и как ще играят.", каза треньорът на БК "Академик" Йордан Янков. 

Припомняме, че преди дни отборът проведе открита тренировка за феновете, представи и новите играчи в баскетболния "Академик". Тя бе част от подготовката на тима за новия сезон в Националната Баскетболна Лига. Привържениците на клуба видяха и новите попълнения: Мартин Маринов, Николай Маринов, Джъстин Маккол и Джералд Лидел, както и останалите в отбора от миналия сезон Кръстомир Михов, Томислав Минков, Йоанис Кикрилис, Тайлър Криймър, Джейлън Минет, както и тримата юноши Димитър Стамов, Петър Ралчев и Ради Глухчев. 

Ето какво още каза треньорът на "студентите" Йордан Янков:

"Надявам се да влезем в първата шестица след първите две врътки. Смятам, че чуждестранните ни попълнения са на много високо ниво. От състава от миналия сезон Тайлър Криймър и Джейлън Минет смятам, че ще надграждат върху играта си. Мисля да дам повече шанс на Кръстомир Михов и Томислав Минков, които го заслужават и оттам нататък останалите ще се борят за мястото си на терена. На този етап не очакваме нови попълнения. 

Относно раздялата с основни баскетболисти смятам, че в спорта ги има тези неща. Идва един момент, в който дали отборът, дали състезателите имат нужда от ново предизвикателство. Не правим никакви драми. Пожелавам успех на абсолютно всички състезатели, с които съм работил и сме се разделили с тях. В някакъв момент може пътищата ни отново да се засекат.
Още не се знае дали ще участваме в Балканската лига. Имаме разговори, но все още няма яснота. В момента планираме сезона без Балканска лига, но според обстоятелствата можем и да участваме. 

Амбициите ни са да влезем в първите шест отбора след второто завъртане. Ако успеем да влезем в първата шестица ще е голям успех за нас.

Продължаваме да имаме проблеми със заети дати за залата. Надявам се това да се реши, защото през миналия сезон се наложи основно да гостуваме при първото завъртане.

Ще имаме 8 контроли на този етап. Ще участваме на турнири, ще играем срещу Миньор Перник и румънския Таргу Джу в Пловдив и ще гостуваме на Берое и Шумен. 

Този сезон ще премине под знака на 75 години "Академик". Отбелязваме го и със специална екипировка. Пловдивският баскетбол заслужава добър отбор и аз като техен треньор ще направя всичко възможно да радват публиката в Пловдив."

Академик ще изиграе 8 контроли по време на подготовката. 

Жребият за новия сезон в НБЛ ще бъде изтеглен на 4-и септември, а сезонът започва в началото на октомври.

Източник: Gustosport.bg

ПИМК - West Park
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Колумбия Колумбия title= 01:00 Колумбия Парагвай https://winner.bg/statics/uploads/tv/3426.png
Флорида Пантърс Флорида Пантърс title= 03:10 Флорида Пантърс Едмънтън Ойлърс https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Бразилия Бразилия title= 04:00 Бразилия Коста Рика https://winner.bg/statics/uploads/tv/3426.png
Франция Франция title= 19:00 Франция Полша https://winner.bg/statics/uploads/tv/3425.png
Франция Франция title= 19:00 Франция Полша https://winner.bg/statics/uploads/tv/2613.png
Нидерландия Нидерландия title= 19:00 Нидерландия Австрия https://winner.bg/statics/uploads/tv/3425.png
Нидерландия Нидерландия title= 19:00 Нидерландия Австрия https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Франция Франция title= 19:00 Франция Полша https://winner.bg/statics/uploads/tv/90.png
Дания Дания title= 22:00 Дания Сърбия https://winner.bg/statics/uploads/tv/3425.png
Дания Дания title= 22:00 Дания Сърбия https://winner.bg/statics/uploads/tv/2613.png
Англия Англия title= 22:00 Англия Словения https://winner.bg/statics/uploads/tv/3428.png
Англия Англия title= 22:00 Англия Словения https://winner.bg/statics/uploads/tv/3425.png
Дания Дания title= 22:00 Дания Сърбия https://winner.bg/statics/uploads/tv/90.png
Career Show - Partner