Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1

Три екстремно недоносени бебета спасиха в  Неонатологията на „УМБАЛ-Пловдив“


Публикувана: четвъртък, 14 септември 2023 г.

Екипът на Отделението по Неонатология в „УМБАЛ-Пловдив“ спаси три бебета, родени с висока степен на недоносеност. Двете са момченца, едното от които е родено с тегло 860 гр., а другото - 1080 г. , посочи началникът на отделението д-р Славея Неделчева. Малко по-голямо е третото – момиченце, което при раждането си е с тегло 1500 гр. 

И трите деца се развиха много добре и са изписани, след като достигнаха тегло 2300 – 2500 гр., каза завеждащата. Според нея добрите резултати се дължат до голяма степен и на отличното оборудване на отделението с иновативна апаратура – респиратори от последно поколение. Отделението е едно от най-модерните в страната, а екипът е един от най-опитните в отглеждането на деца с екстремно ниско тегло и в преодоляване на рисковете за тях. Медиците предлагат най-добрата и всеобхватна грижа. Стремежът им винаги е бил да следват научния прогрес в областта на Неонатологията.

От близо 6 месеца в отделението, което е единственото от такъв мащаб в Южна България, се приемат за лечение не само недоносени бебета, но и деца след тежки операции, които се нуждаят от специални грижи, посочи д-р Неделчева. Това е причината 46-те легла да бъдат непрекъснато заети. 

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Sunset
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО