Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

неделя, 21 юли 2024 г.
неделя, 21 юли 2024 г.
1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

Тържествен, вълнуващ и емоционален първи учебен ден в община „Родопи“


Публикувана: петък, 15 септември 2023 г.

В първия учебен ден образователните институции в община „Родопи“ отвориха празнично врати, за да посрещнат малките и големи ученици, учителите и родители.

Химнът на Република България и тържественото издигане на националния трибагреник поставиха началото на официалното откриване на новата учебна година във всички  11 училища на територията на общината. Те посрещнаха 1487 ученици, с 58 повече в сравнение с миналата учебна година. От тях 253 са децата, записани в първи клас, разпределени общо в 13 паралелки, като в  училищата в Марково и Първенец са разкрити по две паралелки.

Кметът Павел Михайлов присъства на  откриването на учебната година в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Първенец, след което поздрави учениците и в училището в село Марково. Михайлов беше гост и на тържеството в ОУ „ Христо Ботев“ в село Крумово. Той отправи обръщение към учителите, учениците и техните родители и заяви за пореден път своята подкрепа в полза на образованието и образователните институции в общината.

„ Има дни в българския календар, които не са отбелязани в червено, като официални празници, но за нашия народ те носят заряда на общонационално тържество. Такава е датата 15 септември. Празник, който влиза във всеки дом с очакването за първия звънец, с трепетите и грижите по подготовката на децата за училище, а за нас - възрастните - чрез носталгията на спомените“, каза кметът Павел Михайлов. На децата, техните родители и на учителите той пожела да бъдат здрави и щастливи, смели, креативни, но и отговорни.
Тържествата в селата Брестовица и Кадиево за първия учебен ден уважи заместник-кметът Емилия Иванова. Тя пожела „на добър час“ на всички деца, позитивна и успешна нова учебна година.

Приветствия по повод началото на учебната година отправиха още кметовете на населените места, общински съветници.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Западен 5
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Аманда Лемос Аманда Лемос  title= 01:00 Аманда Лемос Вирна Жандироба https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Ботев Враца Ботев Враца  title= 19:00 Ботев Враца Ботев Пловдив https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Лудогорец Лудогорец  title= 21:15 Лудогорец ЦСКА София https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Career Show - Partner