Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 3
2 / 3
3 / 3

Учебният корпус на Математическа гимназия носи името на „Доц. Кирчо Атанасов“


Публикувана: петък, 15 септември 2023 г.

„Учебният корпус на Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ Пловдив от днес носи името на дългогодишния директор на гимназията - доц. Кирчо Атанасов.“. Това обяви при откриване на учебната 2023/24 година Веселина Карапеева, директор на елитното училище. 

„Доц. Атанасов е емблема за Математическата гимназия. Учебният и корпус е изцяло негово постижение. Затова днес, в знак на благодарност към неговото дело и живот, за неговата всеотдайност към учениците, учителите и просветната общност  Учебният корпус ще носи неговото име. С почит и преклонение пред делото му!, заключи под аплодисментите на родители, ученици и учители Карапеева.

1240 ученици прекрачиха в първия учебен ден прага на Математическата гимназия. „За някои от Вас този ден е първи в нашата гимназия, а за други е последен първи учебен ден. На всички Вас пожелавам да следвате мечтите си, да сте горди с това, че сте възпитаници на МГ и да знаете, че вратите на Вашето училище са винаги отворени. Вярвам, че с вдъхновението и професионализма на преподавателите, с амбицията на учениците и търпението на родителите ще постигнем успехи. На добър час!“. 

Да започнат учебната година с увереност, че тя ще е успешна, с желание да следват и развиват традициите, както и с готовност да продължат възходящото развитие и достигане на най-високите образователни стандарти, пожелаха на ученици и преподаватели от академичната общност на Технически университет Пловдив.

В памет на забележителния преподавател, политик и общественик Кирчо Атанасов, в присъствието на  бивши негови ученици и колеги, както и настоящи учители бе излъчен филма „Да логаритмуваш мечтата“ на Гергана Никленова.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Западен 5
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО