Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1

Ученици от Южна Корея посетиха Община Пловдив


Публикувана: вторник, 12 септември 2023 г.

Зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков посрещна в Община Пловдив ученици от Южна Корея, които са на посещение в страната от 6 до 15 септември.

Визитата се осъществява по инициатива на Министерството на младежта и спорта с цел подновяване на младежкия обмен между България и Южна Корея.

„Добре дошли в Пловдив – културната и спортна столица на България. През 2019 г. Пловдив стана първият град, определен за европейска столица на културата, а пловдивските клубове са дали над 50 олимпийски медалисти.“ С тези думи Георги Титюков посрещна 8-те ученици от Южна Корея и ги запозна с историята на града.

„Сградата на вашата Община изглежда много стара и красива. За нас това е много интересно, защото повечето сгради в Южна Корея са нови“, обясниха децата. Те бяха силно заинтригувани и от герба на града и попитаха какво означават неговите символи.

Участие в срещата взеха и представители на Министерството на младежта и спорта, Младежки център, както и две ученички от Пловдив, които са сред 8-те младежи, които ще придружат делегацията от България при предстоящата им визита в Южна Корея. „Пловдивската младеж е много активна, учениците и децата редовно се включат в кампании за почистване на града, организирани от общината. Във всички райони има спортни зали и площадки и така от ранна възраст децата научават колко важен е спортът и физическата активност“, обясниха те.

От Министерството на младежта и спорта подчертаха, че Пловдив е единственият град, в който се провежда конкурсът „Млад предприемач“, чиято идея е да стимулира креативното мислене на младите хора и да подпомогне тяхното развитие в бизнес сферата. „Стартирахме този конкурс преди 15 години и той дава много добри резултати. Младежите успешно развиват своите бизнес идеи, някои от тях вече имат собствени компании и служители“, заяви Титюков.

В рамките на посещението Министерството на младежта и спорта е подготвило разнообразна и динамична програма за гостите от Южна Корея. В нея са включени редица младежки и спортни активности, срещи с младежки организации, както и посещение на множество исторически обекти в градовете София, Пловдив, Казанлък и Бургас.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Sunset
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО