Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Ученици от „Западен“ изнесоха уникален пролетен концерт


Публикувана: сряда, 1 март 2023 г.

Концерт, озаглавен „Полет към пролет!“ събра ученици от район „Западен“ пред сградата на администрацията. Инициативата се реализира от кмета Димитър Колев, отдел „Образование и култура“, Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и с активното участие на учебните заведения в района, като всички заедно казаха „Не“ на тормоза в училище и на улицата.

Пред сградата на кметството децата пресъздадоха най-хубавите български обичаи, свързани с пролетните празници – Сирни Заговезни, Баба Марта, Тодоровден, Благовещение, Лазаровден, Цветница, Великден и Гергьовден.

Учениците от ОУ „Васил Петлешков“ донесоха на многобройната публика много положителни емоции с изпълнение на песента „Хвърчило“.

Петокласници от „Свети Свети Кирил и Методий“ понесоха всички в ритъма на танца, а учениците от хор „Елина“ към ОУ „Елин Пелин“ изпълниха популярните песни „Аз искам“ и „Ние сме светът“.

Кулминацията на празника бе изпълнението на възпитаниците на ОУ „Драган Манчов“, които трогнаха всички със своите песни с танц „Лазарка“ и „Мари, момиченца“. В края всички си пожелаха една прекрасна пролет, изпълнена с надежда и много доброта.

 

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Paris Garden
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО