Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

вторник, 26 септември 2023 г.
вторник, 26 септември 2023 г.
1 / 3
2 / 3
3 / 3

Успешен финал за Гераджиев и Гаджев в Румъния


Публикувана: понеделник, 16 май 2016 г.

Екипажът на АСК „Пловдив“ Георги Гераджиев/Георги Гаджев с Форд Фиеста R2 завърши първото си състезание за сезона – румънското Рали Арад –, което се проведе на 13-14 Май 2016 г.

Ралито бе валидно за Европейския рали трофей (ERT) на Международната автомобилна федерация (ФИА) – Балканска зона. Трасетата бяха изцяло на макадам с изключение на градския етап в петък вечер, който се проведе по улиците на Арад. Стартиралите екипажи бяха общо 38 на брой от 7 националности.

Рали Арад бе първото състезание за Гераджиев/Гаджев и екипа на АСК „Пловдив“ след 7-месечна пауза. През зимата бе направена ревизия на двигателя, скоростната кутия и окачването на състезателния автомобил Форд Фиеста R2.

Първият ден на ралито започна в петък, 13 май, следобед с началните пет специални етапа (СЕ) – по две минавания на СЕ1/4 „Фрумушени“ (12.95 км) и СЕ2/3 „Шиштаровац“ (10.93 км) и едно на градския и последен за деня СЕ5 „Арад“ (2.21 км).

„Поради падналите дъждове в дните преди старта, двата макадамови етапа бяха по-кални и хлъзгави от очакваното, а в комбинация с бързите трасета това не бе най-доброто начало за нашия екипаж. Въпреки това на вторите минавания (СЕ3 и СЕ4) успяхме да намерим по-добро темпо и да атакуваме повече. Губехме време на най-бързите пасажи, които бяха много по-добре познати на румънските пилоти. На етапа в град Арад успяхме да постигнем първо време от колите с предно предаване, вследствие на което се изкачихме на трето място преди началото на втория състезателен ден. Във вечерната сервизна зона след градския етап механиците имаха сложна ситуация със спирачната система на автомобила, но в крайна сметка успяха да се справят в последния възможен момент и така екипажът ни успя да се регистрира в часовата контрола само 2 секунди преди изтичане на времето.“, сподели пилотът Георги Гераджиев за първия ден на Рали Арад 2016.

Ден 2 на Рали Арад 2016 бе съставен от три трасета, които се караха по два пъти: СЕ6/9 „Коноп“ (11.75 км), СЕ7/10 „Надаш“ (21.70 км) и СЕ8/11 „Лалашинц“ (10.26 км).

В крайна сметка пловдивският екипаж завърши на второ място от автомобилите с две задвижващи колела, като пред него се нареди само Раул Бадиу (Дачия Логан), а на трето място завърши Адриан Теслован (Ситроен DS3 R3T).

Състезанието бе спечелено от италианеца, каращ с румънски състезателен лиценз, Симоне Темпестини (Форд Фиеста R5). Втори зад него се нареди Рашид Ал-Кетби от ОАЕ (Шкода Фабия R5), а почетната стълбичка бе допълнена от румънеца Дан Гиртофан (също с Шкода Фабия R5).

Следващото състезание в програмата на пловдивския отбор е познатото от миналата година Рали Делтата на Дунав (10-11 Юни) с център град Тулча, Румъния.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Марково
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО