Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1
26-годишния Георги Георгиев
26-годишния Георги Георгиев

Весислава Танчева, член на гражданско движение "БОЕЦ": Защо дейността на един охранител се нуждае от полицейски чадър - това вече е истинският въпрос


Публикувана: сряда, 2 август 2023 г.

Трагедия от края на юни, но с гласност месец по-късно разтърси България. 18-годишната Дебора от Стара Загора е обезобразена с макетно ножче. Нарязани са й ръцете, краката и гърдите, носът е счупен, цялата й коса е подстригана с машинка насила, по главата също има рани. Младата жена е спасена, но са ѝ направени 400 шева.

Извършител на безпрецедентно посегателство е 26-годишния Георги Георгиев - охранител в нощен клуб, сочен за неин приятел от 2-3 години. Семеен с дете. Това е третото му провинение от подобен характер. 

Организирани бяха протести в страната - в подкрепа на пострадалото момиче и срещу насилието над жени.  

Весислава Танчева, член на гражданско движение "БОЕЦ" направи своя коментар по темата в социалната мрежа. Публикуваме текста ѝ без редакторска намеса. 

“Опасявам се, че това дори не е дъното на историята. Това "изнудване" със снимки и заплаха от насилие твърде много прилича на склоняване към друга дейност, много по-печеливша за местните босове. 
Мисля, че случаят с жертвите на Георги трябва да бъде разследван и от Комисията за предотвратяване трафика на хора, защото нараняванията на момичетата, особено на Дебора, приличат на отмъщение към жена, отказала да работи за тях. 
Припомням, че преди няколко години испанската полиция разследва няколко подобни случаи на жени, изведени като бели робини от държави в Източна Европа, които бяха пребити и накълцани и остригани по същия начин. Доколкото си спомням, поне две от момичетата бяха българки.
...А май има и още един подобен случай, още по-рано. 
"Човекът" е охрана в нощен клуб. Преди време е работил в клуб на същия собственик на морето. Класически профил на екзекутор. 
Всъщност, престъплението му изобщо не прилича на престъпление от ревност и не мисля, че са били двойка изобщо. Той е женен, има дете. Тя току що е навършила пълнолетие, т.е. вече може да излиза в чужбина без разрешение от родителите си.
Хладнокръвният избор на макетното ножче като оръжие буквално изключва версията да е действал под влиянието на силни емоции. Престъплението е хладнокръвно обмислено, а макетното ножче дава възможност острието да бъде нагласено на безопасна за живота на жертвата дължина. Примерно 3 милиметра. Пак реже, пак боли, пак оставя белези, но не може да достигне до вътрешните органи и ако внимава - и до важни кръвоносни съдове. 
Както един юрист написа, извършителят внимателно балансира на ръба между лека и тежка телесна повреда и при благосклонен съдебен лекар и прокурор може да се измъква много пъти...
Една подробност ме кара да мисля, че това е наказание, вид мъчение, добре планирано с ясното съзнание, че няма да има последици за извършителя.
Инцидентът ЛИПСВА от полицейската сводка за деня на извършването му.
Родителите на жертвата твърдят, че полицаите, дошли в болницата, съвестно са си свършили работата и това е видно от решението на Районния съд.
Но в РПУто полицаите докладват на дежурния, а той вика дежурен следовател и трябва да включи инцидента в дневната сводка. 
Но не го е направил. 
Това значи, че часове след като Дебора отива в болницата да я шият и докторите са длъжни да извикат полиция, някой вече е взел решение да потули случая.
Такива неща не се правят за всеки случаен дришльо, па бил той и охрана на нощен клуб. Просто шефовете в районното са чадъросали онези, за които дришльото работи... 
А какво точно работи и защо дейността му се нуждае от полицейски чадър - това вече е истинският въпрос, който още никой не е задал, мисля."

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Западен 5
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО