Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1
ВК "Марица" си върна Лора Китипова
ВК "Марица" си върна Лора Китипова

ВК "Марица" си върна Лора Китипова


Публикувана: четвъртък, 10 август 2023 г.

ВК "Марица" (Пловдив) направи още един силен трансфер през това лято и се подсили за новия сезон с една от най добрите разпределителки в България – Лора Китипова. Тя ще могне в битките в Шампионска лига, НВЛ и Купа България на шампионките.

За Лора това ще е трети престой в Марица. Тя беше част от клуба през сезон 2017-2018 и 2019-2020. Двата сезона бяха исторически за маричанки, които се класираха за първи път в групите на Шампионската лига, отстранявайки руския Енисей (Красноярск) и то като гост в Русия. В сезон 2019-2020 Жълто-сините записаха исторически три поредни победи в групите на ШЛ, побеждавайки руския гранд Динамо Москва като гост, френският РК Кан (Кан) и друг руски тим Уралочка-НТМК (Екатеринбург) като домакин. В този сезон Лора е капитан на Марица.

С Марица Лора Китипова е спечелила две шампионски титли и веднъж Купа България.

Лора Китипова ще играе с номер 7 в отбора на жълто-сините.

Дълги години е част от женския национален отбор, с който е печелила два пъти Златната Европейска лига – 2018, 2021 и Купа на претендентите през 2018-ма година. Участвала е с България на три световни първенства и шест европейски първенства.

Лора Китипова става деветата волейболистка на шампионките през новия сезон. Марица привлече националката Борислава Съйкова, американката Сиера ДеБел, в клуба се завърна Жана Тодорова, а в отбора остават Виктория Коева, Лора Славчева, Добрина Христоскова, Мила Пашкулева и Ива Дудова.

Източник: Gustosport.bg

ПИМК - Paris Garden
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО