Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

неделя, 21 юли 2024 г.
неделя, 21 юли 2024 г.
1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

Второто издание на фестивала „Традиции и памет"  завладява Римския стадион


Публикувана: събота, 8 юни 2024 г.

Дни след Международния ден на детето и Празника на розата, в навечерието на  Еньовден, на 8 и 9 юни, Пловдив ще заискри с  пищността на Второто издание на фестивала „Традиции и памет".  

Авторитетното жури в състав: проф. д-р Светла Калудова-Станилова, гл. ас. д-р Благовеста Калчева и майстор Стоян Маринов, ще оценява изпълнителите.

Организаторите споделят, че всеки участник ще получи грамота, а отличените на призовите места - парична награда, диплом и специално изработени за форума купи.

В двата фестивални дни пловдивчани и гостите на града ще имат възможността да се любуват на красиви носии, пищни танци, красиви ритми и вокални изпълнения от 09:30 до 17:30 ч. на Римски стадион на Филипопол. Входът е свободен!

Припомняме, че първото издание на фестивала „Традиции и памет" посрещна над 350 участници и се състоя на областно ниво. Изпълнителите  влязоха в надпревара за умения, вдъхновени от автентичния фолклор и традиции. Организаторите още от първото издание привлякоха участници от много селища от територията на област Пловдив като Цалапица, Ситово, Крумово, Рогош, Брестовица, Белащица, Калековец, Дълго поле, Калояново, Лилково, Труд, Ръжево Конаре, Асеновград, Пловдив и други.

„Нямаме съмнение, че и в предстоящото издание на нашия фестивал ще посрещнем много таланти, вдъхновени от фолклора и традициите ни. След като през 2022-ра посрещнахме стотици участници, то и сега се вълнуваме, че ще дадем сцена на всички желаещи, които ще са двойно повече от първото издание. Няма как да скрием, че уникалното място за изява – Римски Стадион на Филипопол дава възможност за представяне пред разнообразна публика и  гости на Пловдив от цял свят.", споделиха от екипа на фондация „Традиции и памет".

Разделите отново ще са три: певческо, хореографско изпълнителско изкуство и възстановка на български традиции и обичаи. Във второто издание на фестивала, което е с национален статут, се очакват изпълнители и от по- далечни точки на страната: София,  Елин Пелин, Костинброд, Банско, Смолян, Лозен, Пазарджик, Селци, Раковски, Царацово, Брестовица, Костиево, Хасково, Дълго поле, Труд, Дуванлий, Борово, Стара Загора, Величково, Белово, Карлово, Бенковски, Рогош , Катуница, Калояново и от много други близки и далечни фолклорни области, като Суворово например.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Sunset
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Аманда Лемос Аманда Лемос  title= 01:00 Аманда Лемос Вирна Жандироба https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Ботев Враца Ботев Враца  title= 19:00 Ботев Враца Ботев Пловдив https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Лудогорец Лудогорец  title= 21:15 Лудогорец ЦСКА София https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Пази горите от пожари!