Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

неделя, 21 юли 2024 г.
неделя, 21 юли 2024 г.
1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

Зам.-кметът на "Западен" след втория пожар през последните три дни: Не палете огън и не изхвърляйте фасове по никакъв повод


Публикувана: вторник, 25 юли 2023 г.

Зам.-кметът на "Западен" Димитър Караилиев изригна в социалната мрежа: "Не палете огън и не изхвърляйте фасове по никакъв повод!". В поста си той призовава към отговорност, а причината е втория пожар в района на Гребната база, само през последните три дни. 

Ето какво написа Караилиев:

"Пожарът, който бошува в Пловдив на територията между река Марица и Гребна база е вече почти локализиран. За щастие и вятърът намаля, надявам се до няколко часа да бъде изгасен напълно! Лично следях работата и помагах с каквото мога.

Ситуацията беше изключително сложна, непрекъснато променящият се посоките силен вятър, горещото време, нажежената земя и сухотата направиха, така че ситуацията да бъде максимално сложна, а като човек, който не е вещ ми се струваше и дори невъзможна за овладяване! 

На няколко пъти бяхме заобграждани от огъня, гъст и задушаващ дим, почти нищо не се виждаше, а въздухът на моменти не ни стигаше! 

Повиках и фадроми от ОП Чистота, които се включиха в локализирането на пожара, чрез засипване и избутване на сухите треви и клони.

Изключителни благодарности към всички, които се включиха в помощ за овладяване на стихията! Благодаря на всички пожарникари - момчета железни сте! Благодаря на момчетата от квартал “Прослав”, които дойдоха мигновено, след като им се обадих, благодаря на ОП Чистота и директорът на предприятието, благодаря и на двата хотела, които се включиха в гасенето с персонала, а дори и с гостите си, също така предоставяха през цялото време минерална вода, напитки и храна на пожарникарите и доброволците, които са на терен повече от 8 часа, предоставиха и пожарогасителите си и маркучи с вода! 

Добрата новина е, че слава на Бога, жертви и ранени - няма! Изгорели са предимно сухите треви, храсти и дървета(по моя лична преценка), доколкото успях да видя и разбера няма и изгорели и засегнати постройки и жилищни сгради. 

Това е вторият пожар на територията на район “Западен” за изминалите три дни. 

Още веднъж апелирам, не палете огън и не изхвърляйте фасове по никакъв повод, в тези условия на сухота, горещина и вятър, огънят буквално се разраства за секунди! 

Бъдете отговорни и внимателни!

Продължавам да следя ситуацията!"


Снимките са от личния профил на зам.-кмета на район "Западен" в Пловдив - Димитър Караилиев

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Paris Garden
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
Мачовете днес
Аманда Лемос Аманда Лемос  title= 01:00 Аманда Лемос Вирна Жандироба https://winner.bg/statics/uploads/tv/3423.png
Ботев Враца Ботев Враца  title= 19:00 Ботев Враца Ботев Пловдив https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
Лудогорец Лудогорец  title= 21:15 Лудогорец ЦСКА София https://winner.bg/statics/uploads/tv/3419.png
стАРТирай лятото