Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1

Засилват проверките на КАТ


Публикувана: петък, 19 август 2022 г.

Специализирана полицейска операция за спазване на правилата за движение стартира днес на територията на областната дирекция на МВР. Операцията е във връзка с разпоредените от министър Демерджиев мерки за ограничаване на предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия.  

В 15.30 ч., в двора на Пътна полиция от ръководството на дирекцията ще бъде извършен инструктаж на служителите, които участват в акцията.

Според предварително създадената организация ще се извършват проверки и по т.нар. линеен контрол -  полицейските автомобили ще се движат в трафика и служителите ще налагат санкции за всякакъв тип нарушения на Закона за движение по пътищата. 

В тази връзка в Пловдив ще има засилено полицейско присъствие, като на терен ще бъдат изведени допълнителни 16 патрулни автомобила от сектор Пътна полиция и шестте районни управления. В рамките на акцията и служители от сектор Специализирани полицейски сили и моторизирани звено Сигма ще работят по Закона за движение по пътищата. По време на  обхода на най-натоварените булеварди и възлови кръстовища в града  екипите ще осъществяват завишен контрол над водачите на МПС.  

Акцент в проверките е поставен върху управлението на МПС от неправоспособни шофьори, в т.ч. и непълнолетни, употребили алкохол или наркотици. Остава в сила и създадената организация полицаи да подпомагат автомобилния поток на входно-изходните точки на града във връзка с очаквания интензитет на движението в петък и неделя. В рамките на акцията е предвиден и завишен брой патрули и по основните пътни артерии в областта, които са от състава на районните управления в Асеновград, Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Труд и Хисаря.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Западен 5
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО