Gustomedia.bg

Пловдивски
информационен портал

четвъртък, 28 септември 2023 г.
четвъртък, 28 септември 2023 г.
1 / 1

ZedMoto шампионата продължава този уикенд на писта „Дракон“


Публикувана: сряда, 22 юли 2015 г.

Въпреки горещите юлски дни високоскоростните емоции на писта „Дракон“ продължават. На 25-ти и 26-ти юли някои от най-добрите състезатели по мотоциклетизъм ще имат възможността да подобрят времената си за обиколка във втория кръг от ZedMoto шампионата. В рамките на уикенда ще се проведе и поредният „трак дей,“ като по този начин ZedMoto отново ще даде възможност на всеки любител на адреналина да изпробва мотоциклета и уменията си на състезателна писта.

Условието за „трак дея“ е да притежавате валидна категория „А“ (или състезателен лиценз), технически изряден мотоциклет, пълен екип за вашата сигурност (кожен екип, каска, ботуши, ръкавици).

Кръгът от шампионата ще се проведе в двата дни, като времената от съботните сесии ще се считат за квалификационни. Пак като в предишното състезание, до неделните стартове ще бъдат допуснати участниците, регистрирали 105% от първото време в съответния клас.

Припомняме, че първият кръг от ZedMoto шампионата се проведе по време на юбилея на писта „Дракон“ (20-21 юни), като по този случай тя е с нова конфигурация. Късият вариант на пистата е с дължина 1400 м, а дългият – 2000 м. Тогава нов рекорд постави победителят от предишното състезание в Долна Митрополия Ангел Караньотов (ZedMoto, Kawasaki) – 1:04.760, а след това сам си го подобри по време на тренировка за четвъртия кръг от източноевропейския шампионат - 1:02.270. Така Караньотов води в класирането за първенството на ZedMoto с 25 т. пред Иван Грозев – Доксата с 20 т. и Красимир Михайлов – 16 т.

Източник: GustoMedia.bg

ПИМК - Paris Garden
gustosport.bg
Времето
Weather Data Source: weerbericht morgen Plovdiv
Weather for the Following Location: Plovdiv Province map, Bulgaria
АУ
Мачовете днес
ВМРО